Mihail Vlasov, luat la intrebari si in cazul insolventei Romexpo - Economie - Companii

einformatii.ro - Infomatii utile
Cauta in : Informatii Utile | Catalog Companii | Acte Necesare | Stiri | Director Web | Pe Web

Stiri in

 Stiri / Economie / Companii
Mihail Vlasov, luat la intrebari si in cazul insolventei Romexpo
Gazeta de Sud
Presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei i se solicita un raport detaliat cu privire la situatia financiara a acestei societati comerciale. Camera de Comert si Industrie Dolj solicita Camerei Nationale sa explice cum s-au cheltuit banii in perioada 2008 - 2011. Vlasov trebuie sa explice si necesitatea alegerilor anticipate, in lipsa existentei unei situatii care ar pune in pericol unitatea Sistemului Cameral.
Camera de Comert si Industrie Dolj a cerut presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihail Vlasov, sa explice in cadrul Adunarii Generale Extraordinare programata pentru Duminica Rusaliilor "care sunt cauzele care au generat deschiderea procedurii de insolventa a Romexpo" si cum s-au cheltuit banii in perioada 2008 - 2011.
Potrivit observatiilor remise CCIR privind completarea ordinii de zi a sedintei, se cere "prezentarea de catre Adunare a unui raport detaliat cu privire la situatia financiara a acestei societati comerciale, a demersurilor care s-au facut pentru redresarea economica a Romexpo SA", precum si "informarea membrilor Camerei Nationale in ceea ce priveste posibilitatile reale de evitare a falimentului acestei societati comerciale, daca aceste posibilitati exista sau nu".
De asemenea, Camerei Nationale i se cere sa intocmeasca un raport de audit financiar si sa desemneze auditorul care sa verifice daca sumele mentionate, la capitolul cheltuieli, in anexa la Rapoartele privind Executia Bugetului de Venituri si Cheltuieli al CCIR pe anul 2008, anul 2009, 2010, respectiv 2011, precum si in situatiile financiare ale CCIR "au fost cheltuite conform dispozitiilor legale, in acord cu Statutul Camerei Nationale si in interesul CCIR". Auditorul desemnat va trebui, de asemenea, sa verifice daca sumele mentionate mai sus "au la baza documente justificative, legal intocmite" si daca "situatiile financiare ale CCIR aferente anilor 2008, 2009, 2010 si 2011 reflecta fidel situatia veniturilor si a cheltuielilor acestei organizatii".
In lipsa revocarii organelor de conducere actuale nu se pot organiza alegeri
Convocarea Adunarii Generale Extraordinare a CCIR care va avea loc duminica, 3 iunie 2012, pare sa fi fost facuta fara un temei legal, avand in vedere ca alegerile pentru noua conducere erau programate in luna decembrie si nu exista, in prezent, nici o situatie care ar pune in pericol unitatea Sistemului Cameral.
Din acest motiv, reprezentantii Camerei de Comert si Industrie Dolj i-au cerut presedintelui CCIR, Mihail Vlasov, sa explice, in cadrul sedintei, daca aceasta convocare s-a facut "din initiativa presedintelui sau in urma cererii unei treimi din numarul de membri sau a unui numar de cel putin jumatate din numarul total al membrilor de drept".
Precizand ca in textul Convocarii, semnat de 22 de persoane fara a se mentiona calitatea acestora, motivarea "este deosebit de evaziva si contine elemente fictive care nu sunt sustinute de nici un fel de probatoriu", reprezentantii Camerei de Comert si Industrie Dolj cer presedintelui CCIR sa descrie, "cu dovezi concludente", care ar fi situatia "atat de grava incat ar pune in pericol unitatea sistemului Cameral", care ar justifica aceasta convocare urgenta a Adunarii Extraordinare.
"Nu exista nici un fel de dispozitie legala sau statutara in temeiul careia CCIR ar putea avea, concomitent, doua Colegii de Conducere, doi presedinti, doua Birouri de Conducere, doua Comisii de Cenzori. Cum pe ordinea de zi a Adunarii Extraordinare din 3 iunie 2012 nu figureaza, ca punct distinct, revocarea acelor organe de conducere al caror mandat este in curs si care expira abia in decembrie 2012, consecinta organizarii acestor alegeri, in conditiile ordinii de zi comunicate, ar fi ca, pana in decembrie 2012, Camera Nationala sa aiba doi presedinti, doua Colegii de Conducere etc., fapt inadmisibil", se arata in observatiile Camerei din Dolj trimise CCIR.
Afrodita Cicovschi
(Miercuri 30.05.2012 10:20, Afrodita CICOVSCHI) © Gazeta de Sud
 Alte articole din aceasta categorie
ASEVI: 25 ani in productia detergentilor eficienti (27.11.2019)
Pan Food lanseaza un nou produs: SPIRALINE, napolitanele-spirala cu gust de copilarie (27.11.2019)
Liniile preorasenesti care asigura transportul calatorilor intre Bucuresti si localitatile din judetul Ilfov sunt reorganizate, incepand de la 1 ianuarie 2019 (01.01.2019)
Prognoza antreprenorului grec Pericles Venieris: Venituri de 100 de milioane de euro cu noua bautura racoritoare Green Cola, lansata recent in Romania (08.07.2018)
O noua imagine Oscar Downstream, aceleasi valori, o noua calatorie (13.06.2018)
Pancakes with travel flavour (02.03.2018)
Cummins Generator Technologies isi muta intreaga productie de generatoare electrice din Anglia in Romania (14.10.2017)
Sistema Italia, modelul italian in Romania: o prezenta istorica ce renaste (11.10.2017)
Carrefour lanseaza Card Plus, un nou program de fidelitate, pentru clientii supermarketurilor din 22 de orase (02.10.2017)
Nou record PROFI: opt inaugurari si o remodelare intr-o singura saptamana (30.09.2017)
Juergen Schunn: Vanzarile la autoturismele Mercedes-Benz vandute de Auto Schunn au crescut cu aproximativ 54% in 2016 fata de 2015 (22.08.2017)
Unde-s doi puterea creste si casa ta se innoieste (22.08.2017)
Juergen Schunn: Feeric Fashion Week a transformat Sibiul intr-un punct de maxim interes pe harta mondiala a evenimentelor dedicate modei! (27.07.2017)
Francesco Ioppolo, Board Member and Export Manager la firma G.V.F. Group: Produse de par si tratamente pentru piele! (16.06.2017)
Fiorenza Pellicani, Export Manager la firma Giufra Srl: Astra Make-Up este marca italiana de cosmetice pentru machiaj! (16.06.2017)
Prof. Luca Valgimigli si Dr. Anna Muscoso de la firma B e C srl: Materiile prime si formulele finale sunt testate pentru a verifica absenta toxinelor si a substantelor poluante! (16.06.2017)
Giorgio Denevi si Guido Maccaferri de la GABOR GROUP: Accesorii pentru estetica si creme pentru fata, ochi si creme antirid! (16.06.2017)
Sergio Beretta - Export Manager la firma Valetudo srl: Studiem pielea de peste 35 de ani cautand in mod constant cele mai bune solutii ale problemelor cutanate! (16.06.2017)
Fabrizio Giovanardi si Giulio Cataudella de la firma Giovanardi Farmaceutici: La Bucuresti, am adus produse pentru ingrijirea si confortul mainilor si picioarelor! (16.06.2017)
Anna Fendrich, Export Manager la firma Nouba: Pasiunea italiana, in slujba frumusetii oricarei femei! (16.06.2017)
 CURS VALUTAR (lei noi)
Vineri 19.08.2022
1 EUR +0.03% 4.8806 lei
1 USD +0.91% 4.8447 lei
Toate valutele
Vineri 19.08.2022, BNR
Catalog de companii

Adauga o companie
Companii recent adaugate
MOBINA SRL
Slatina, Suceava, Strada Sat Gainesti nr. FN
> Constructii
SPEED TRANSFER SRL
Suceava, Suceava, Strada Stefan Cel Mare nr. 28
> Case de schimb valutar
IMPO CONSTRUCT SRL
Suceava, Suceava, Strada Universitatii nr. 8A
> Arhitectura
Cele mai accesate companii
HEPYTES FARM SRL
Siret, Suceava, Strada Latcu Voda nr. 16A
> Farmacii
MATT TOUR SRL
Sucevita, Suceava, Piata Poiana Marului nr. 367
> Pensiuni
BEST BUY SRL
Suceava, Suceava, Calea Unirii nr. 60
> Bauturi
fhr.ro - Gazduire siteuri
Director Web

Adauga un website
Websiteuri recent adaugate
transport agabaritic
ORIENT Spedition, servicii de transport agabaritic international si intern, transporturi speciale agabaritice si inchirieri macarale auto.
> Servicii
transport agabaritic
Heavy Transports // transport agabaritic international si intern pentru marfuri de mari dimensiuni, transporturi speciale ADR, transporturi agabaritice, inchirieri automacarale pana in 350 tone.
> Servicii
tamplarie pvc Suceava
Ecologic Plast Suceava va ofera tamplarie PVC cu profil SALAMANDER, feronerie ROTO, geam termopan marca Saint-Gobain.
> Constructii
| TOP STELAR | top cele mai votate | top cele mai accesate | siteuri noi | siteuri recomandate | siteuri partenere | A - Z |
Reteaua noastra

© 2002 - 2022 einformatii.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
Pagina generata in 0.1063 sec.
google-analytics.com