Techem, lider global in furnizarea de solutii de management si facturare a energiei - Economie - Energie, Carburanti

einformatii.ro - Infomatii utile
Cauta in : Informatii Utile | Catalog Companii | Acte Necesare | Stiri | Director Web | Pe Web

Stiri in

 Stiri / Economie / Energie, Carburanti
Techem, lider global in furnizarea de solutii de management si facturare a energiei
Techem, lider global in furnizarea de solutii de management si facturare a energiei
Techem, lider global in furnizarea de solutii de management si facturare a energiei, este compania nr. 1 in Germania si lider mondial pe piata sistemelor de contorizare cu transmisie radio. Foto: Petco Uzunov, Administratorul Techem Energy Services SRL
PESTE 60 DE ANI IN EUROPA SI 10 ANI PE PIATA DIN ROMANIA

Techem, lider global in furnizarea de solutii de management si facturare a energiei, este compania nr. 1 in Germania si lider mondial pe piata sistemelor de contorizare cu transmisie radio, avand peste 22 de milioane de dispozitive de acest tip instalate.
Techem Energy Services inseamna prezenta in peste 20 de tari, peste 8 milioane de apartamente in intreaga lume si circa 46 de milioane de echipamente de masurare instalate. Misiunea companiei Techem este economisirea energiei, conservarea resurselor si creșterea veniturilor consumatorului final.

Managementul eficient al energiei este un subiect la nivel global. Anual, Techem economiseste la nivel mondial peste 13 miliarde kWh - 903.000 de apartamente pot primi caldura si apa calda cu aceasta energie - si peste 37 de milioane de m de apa, care ar putea alimenta 461,000 de gospodarii timp de un an.

10 ani de Techem in Romania

Filiala din Romania a grupului german Techem Energy Services s-a deschis pe 10 octombrie 2002. In 10 ani de activitate, compania cu sediul central in Bucuresti si 11 filiale in tara, s-a extins in 24 de orase ale Romaniei.
In toate tarile in care este prezenta, Techem are aceeasi misiune, aceeasi viziune si aceleasi valori ale companiei mama din Germania, respectandu-se astfel promisiunea asumata fata de consumatori si mediul inconjurator.
Sistemul de contorizare oferit de Techem inseamna control asupra consumului si o plata echitabila a facturii. Pachetul de produse si servicii Techem include furnizarea si montarea echipamentelor precum si asistenta post-vanzare.
Primii trei ani au fost dedicati cu precadere instalarii contoarelor de apa, ceea ce a avut drept rezultat scaderea consumului la nivel de oras cu 45%. Etapa 2003-2010 a fost dedicata instalarii repartitoarelor de costuri pentru incalzire, ceea ce a dus la scaderea consumului de caldura cu peste 30% la blocurile cu repartitoare. Aceste rezultate au impus contorizarea la nivel de apartament ca singura solutie pentru consum rational.
In 2007, Techem a cumparat societatea Servito, cu sediul central in Arad. In urma tranzactiei, Techem si-a marit cu circa 300.000 numarul de repartitoare de costuri instalate in Romania pentru aproximativ 3.500 de clienti.
Techem detine pe piata locala aproximativ 720.000 de repartitoare, ceea ce inseamna, conform datelor companiei, o cota de circa 30%, fiind al doilea jucator pe piata. Dintre acestea, aproximativ 28% sunt repartitoare cu transmisie de date prin unde radio, care permit citirea acestora din afara apartamentului.

Romania are nevoie de strategie in domeniul energetic

Economisirea este considerata, la nivel mondial, cea mai ieftina sursa de energie. Cu toate acestea, peste 50% din fondul locativ din Romania nu are instalate repartitoare si robineti termostatici la calorifere, iar proprietarii acestora platesc caldura in sistem pausal, care nu stimuleaza folosirea rationala a caldurii. Instalarea si utilizarea corecta a robinetilor termostatici impreuna cu evidentierea corecta a costurilor cu energia termica prin instalarea de repartioare pot reduce consumul cu 20% pana la 40%, in functie de constructia imoblilului si gradul de izolare al acestuia.
Desi montarea de repartitoare poate reduce consumul la incalzire, Romania este in urma multor state din Europa in ceea ce priveste gradul de contorizare individuala. Potrivit datelor companiei Techem Energy Services de la nivelul anului 2011, in Bulgaria, 96% din apartamentele racordate la sistemele centralizate de incalzire au instalate sisteme individuale de reglare a consumului si masurare a costurilor de energie termica. In Cehia, procentul este 77%, Slovacia - 76%, Polonia - 54%, in timp ce, in Romania, apartamentele contorizate reprezinta 46% din totalul de 1,47 milioane apartamente ce ar putea fi dotate cu aceste echipamente.
Romania a ajuns in aceasta situatie deoarece legea care obliga proprietarii de apartamente sa isi monteze repartitoare nu se respecta. Termenul initial pana la care trebuia finalizata activitatea de instalare a aparatelor de contorizare individuala era 31 iulie 2007, dar a fost prelungit insa pana in 30 septembrie 2009, eliminandu-se totodata penalitatile prevazute initial. Spre deosebire de guvernul roman, cel bulgar a dat in 1999 o lege privitoare la eficienta energetica, cu sanctiuni prevazute, iar in 2001-2004 aproape toata tara a fost contorizata.
Programul de izolare termica a blocurilor nu schimba situatia costurilor cu incalzirea in apartamentele care nu au montate repartitoare si robinete termostatice. In ciuda confortului termic ridicat, proprietarii nu au controlul temperaturii din camera si atunci cand vor o temperatura mai scazuta, deschid fereastra, ceea ce nu aduce economii nici la factura, nici la energie.
La nivel mondial, cele peste 8 milioane apartamente deservite de Techem realizeaza economii de circa 13 miliarde KWh anual, cantitate care ar putea incalzi 903.000 case.
In Germania, gradul de contorizare este de 100%.
In Romania, montarea si utilizarea corecta a repartitoarelor Techem a adus in ultimele ierni costuri de incalzire cu 30% mai mici fata de blocurile fara repartitoare, dar, in acelasi timp, si o reducere la bugetul de stat pentru acordarea de subventii pentru caldura.
Expertii Techem apreciaza ca o alta solutie pentru echiparea locuintelor cu repartitoare o reprezinta implicarea in proiecte de gen din partea statului, model adoptat de Ungaria. Directiva Europeana pentru Eficienta Energetica este un motiv in plus pentru ca Guvernul Romaniei sa ia in considerare elaborarea unui cadru legislativ in acest sens.
(Luni 20.05.2013 11:24, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Unirea energetica a Romaniei cu Republica Moldova este finantata de BERD, UE, BEI si BM (24.12.2017)
De ce Romania are unii din cei mai scumpi carburanti in Europa? (22.02.2017)
Motorina si benzina se vor ieftini in 2017, ca efect al eliminarii supraaccizei de 7 eurocenti (09.12.2016)
Neregulile existente pe piata energiei din Romania (29.04.2016)
Situatia Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) (29.04.2016)
Productia, importul si stocurile de gaze naturale nu fac fata consumului mare (24.01.2016)
Prioritatea Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii: Strategia energetica a Romaniei (28.10.2015)
Grupul energetic italian Enel instaleaza 30.000 de contoare electronice inteligente (smart meters) (02.08.2015)
Securitatea energetica a Romaniei impune modificarea si completarea Legii minelor nr. 85 din 2003 (08.06.2015)
Companiile de stat din energie au profituri record! (20.02.2015)
Raiul fiscal (20.02.2015)
Demararea unui program de modernizare si repornire a rafinariei RAFO Onesti (18.02.2015)
Evitarea unui nou dezastru economic si social la nivelul platformei Borzesti (18.02.2015)
Un set de prioritati de dezvoltare a infrastructurii de alimentare cu gaz (18.02.2015)
Pozitia Guvernului Romaniei in negocierile cu FMI (12.02.2015)
Romania are un potential energetic urias, dar, din pacate, neexploatat la adevarata lui capacitate (12.02.2015)
Avertismentul unui parlamentar cu o experienta de 10 ani de activitate in mineritul Vaii Jiului (20.12.2014)
Incepand de la 1 ianuarie piata gazelor va fi liberalizata complet pentru consumatorii industriali (27.11.2014)
Vesti bune: Incepand cu 1 octombrie, taxele scad si gazele nu se scumpesc! (01.10.2014)
Acord intre Candu Energy Inc si China Nuclear Power Engineering Company (CNPEC) pentru construirea unitatilor 3 si 4 de la centrala nucleara de la Cernavoda (25.07.2014)
 CURS VALUTAR (lei noi)
Marti 16.08.2022
1 EUR -0.37% 4.8909 lei
1 USD -0.09% 4.7450 lei
Toate valutele
Vineri 12.08.2022, BNR
Catalog de companii

Adauga o companie
Companii recent adaugate
MOBINA SRL
Slatina, Suceava, Strada Sat Gainesti nr. FN
> Constructii
SPEED TRANSFER SRL
Suceava, Suceava, Strada Stefan Cel Mare nr. 28
> Case de schimb valutar
IMPO CONSTRUCT SRL
Suceava, Suceava, Strada Universitatii nr. 8A
> Arhitectura
Cele mai accesate companii
HEPYTES FARM SRL
Siret, Suceava, Strada Latcu Voda nr. 16A
> Farmacii
MATT TOUR SRL
Sucevita, Suceava, Piata Poiana Marului nr. 367
> Pensiuni
NEW TIMES MEDIA SRL
Suceava, Suceava, Strada Traian Vuia nr. 15
> Diverse
fhr.ro - Gazduire siteuri
Director Web

Adauga un website
Websiteuri recent adaugate
transport agabaritic
ORIENT Spedition, servicii de transport agabaritic international si intern, transporturi speciale agabaritice si inchirieri macarale auto.
> Servicii
transport agabaritic
Heavy Transports // transport agabaritic international si intern pentru marfuri de mari dimensiuni, transporturi speciale ADR, transporturi agabaritice, inchirieri automacarale pana in 350 tone.
> Servicii
tamplarie pvc Suceava
Ecologic Plast Suceava va ofera tamplarie PVC cu profil SALAMANDER, feronerie ROTO, geam termopan marca Saint-Gobain.
> Constructii
| TOP STELAR | top cele mai votate | top cele mai accesate | siteuri noi | siteuri recomandate | siteuri partenere | A - Z |
Reteaua noastra

© 2002 - 2022 einformatii.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
Pagina generata in 0.0401 sec.
google-analytics.com