Intalnirea senatorilor PSD cu autoritatile locale din judetul Prahova - Politica - Parlament

einformatii.ro - Infomatii utile
Cauta in : Informatii Utile | Catalog Companii | Acte Necesare | Stiri | Director Web | Pe Web

Stiri in

 Stiri / Politica / Parlament
Intalnirea senatorilor PSD cu autoritatile locale din judetul Prahova
Intalnirea senatorilor PSD cu autoritatile locale din judetul Prahova
Senatorii Grupului PSD s-au intalnit miercuri 5 iunie, la Azuga, cu autoritatile locale din judetul Prahova, la initiativa senatorului de Prahova, Georgica Severin si a primarului din Azuga, Constantin Samson
Senatorii Grupului PSD, in frunte cu liderul de Grup Ilie Sarbu, s-au intalnit miercuri 5 iunie, la Azuga, cu autoritatile locale din judetul Prahova, la initiativa senatorului de Prahova, Georgica Severin si a primarului din Azuga, Constantin Samson.
Gazda primitoare, primarul Constantin Samson a facut tot posibilul ca cei 33 de senatori social democrati veniti in frumosul oras de munte sa isi imbogateasca cunostintele despre Azuga, si le-a povestit despre prioritatile localitatii situate pe cea mai circulata vale transcarpatica a Romaniei - Valea Prahovei.
La intalnirea informala organizata in sala de conferinte a hotelului Cautis, delegatia senatorilor PSD, condusa de liderul de grup Ilie Sarbu, a fost intampinata si de consilierii judeteni USL, dar si de primarii mai multor localitati prahovene.
Presedintele Grupului senatorial PSD Ilie Sarbu a multumit pentru primirea facuta de catre gazdele prahovene si a reamintit traditia senatorilor social democrati care au facut, nu o data, astfel de intalniri cu autoritatile mai multor judete. Aceste intalniri s-au dovedit extrem de eficiente, caci astfel parlamentarii au aflat despre cele mai urgente probleme ale localitatilor din zonele respective si au putut sa schimbe idei, la fata locului, cu oamenii implicati in mod direct.
In acest context, dezbaterea a pornit firesc, primarul comunei Cornu si totodata si presedintele filialei judetene Prahova a Asociatiei Comunelor din Romania , Cornel Nanu, a multumit senatorilor ca au venit in numar atat de mare la aceasta intalnire, si a prezentat cateva dintre inconvenientele majore cu care se confrunta autoritatile locale:
Elaborarea Codului Finantelor Publice Locale a fost prima problema mentionata, prin implementarea sa realizandu-se, printre altele, premisele ca autoritatile administratiei publice locale sa poata elabora si aproba strategii privind dezvoltarea economica, sociala si de mediu a unitatii administrative teritoriale, pe termen mediu si lung, in concordanta cu proiectiile bugetare locale multianuale.
Presedintele filialei judetene Prahova a Asociatiei Comunelor din Romania a sustinut ca impozitul forfetar pentru desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, dar si impozitul pe venitul din activitatile agricole trebuie sa fie stabilite de catre Consiliile Locale si sa reprezinte, integral, venituri proprii ale bugetelor locale, fiind asimilate unui impozit local.
O alta problema mentionata de primarul comunei Cornu si presedintele filialei judetene Prahova a Asociatiei Comunelor din Romania, Cornel Nanu a fost sa se utilizeze, la nivelul unitatilor administrative teritoriale, programe infomatice unitare si integrate la nivel national, cu interconectare la Sistemul national de evidenta a populatiei, masura care ar elimina erorile privind cetatenii.
De asemenea, s-a cerut si eliminarea alin 4 al art III din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr 63/ 2010 pentru modificarea si completarea Legii nr 273/2006 privind finantele publice locale, precum si pentru stabilirea unor masuri financiare. " Este inadmisibil sa avem cel putin trei limitari ce vizeaza personalul!" a afirmat Cornel Nanu, presedintele filialei judetene Prahova a Asociatiei Comunelor din Romania.
In plus, Legea 273/2006 privind finantele publice locale ingreuneaza excesiv si chiar blocheaza activitatea autoritatilor administratiei publice locale privind promovarea si, implicit, realizarea unor investitii publice, a mai afirmat Cornel Nanu, care a prezentat propunerea Asociatiei Comunelor din Romania de modificare si completare a acestei legi.
S-a mentionat si necesitatea modificarii si completarii Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr 80/2001, privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile administratiei publice si institutiile publice, in sensul eliminarii oricarei discriminari pentru comune, actuala reglementare fiind considerata o aberatie, unica la nivel european. Cornel Nanu a subliniat ca autoritatile administratiei publice locale ale comunelor trebuie sa poata sa cuprinda in bugetele localitatilor respective cheltuieli pentru actiuni de protocol. Totodata, limitarea la un singur autoturism pentru comune, nu tine seama de realitatile de la fata locului, caci exista comune care depasesc unele orase din punctual de vedere al potentialului economic si al numarului de locuitori.
Presedintele filialei judetene Prahova a Asociatiei Comunelor din Romania a supus atentiei senatorilor PSD si propunerea ca primarul, viceprimarul si secretarul comunei sa beneficieze de remuneratii corespunzatoare atributiilor ce le revin.
"La ora actuala, primarul comunei, cel mai inalt in ierarhia functiilor, are un venit lunar sub al multor angajati!" am subliniat Cornel Nanu.
Un punct important al expunerii sustinute de presedintele filialei judetene Prahova a Asociatiei Comunelor din Romania in fata Grupului senatorial PSD a fost cererea de responsabilizare a functionarilor publici in raport cu primarul, fata de documentele intocmite. Cornel Nanu a afirmat ca semnatura nu responsabilizeaza doar primarul, ci si persoanele care au intocmit documentele!
In acest context, toti cei prezenti din partea autoritatilor locale prahovene i-au felicitat pe senatorii PSD Gabriela Firea si Darius Valcov pentru recenta propunere legislativa depusa la Biroul Permanent al Senatului, care priveste modificarea si completarea Legii nr.215/2001 a administratiei publice locale, prin modificarea articolului 65. Conform acestei propuneri legislative, articolul 65 prevede ca:
"Primarul poate delega atributiile ce ii sunt conferite de lege si alte acte normative viceprimarului, secretarului unitatii administrativ-teritoriale, conducatorilor structurilor sau personalului din aparatul de specialitate, in functie de competentele ce le revin in domeniile respective. "
Senatorul PSD Ilfov Gabriela Firea a multumit pentru aprecieri si a mentionat ca propunerea legislativa vine in sprijinul bunului mers al activitatii in primarii. Presedintele Comisiei de Administratie din Senat, Darius Valcov si senatorul Gabriela Firea au raspuns de asemenea mai multor intrebari venite din partea primarilor prezenti, referitoare la activitatea primariilor, cum ar fi cele referitoare la angajari- celebra Ordonanta 34 care prevede angajari doar in raport de 1 la 7 ( un angajat la 7 plecati), sau probleme ale politiei locale.
Senatorul Gabriela Firea a insistat pentru ca primarii sa se alature Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitara (ADIA), si a subliniat ca atragerea de fonduri europene este posibila numai prin asocierea cat mai multor localitati in cadrul Planurilor Integrale de Dezvoltare Urbana (PID-uri), conform cerintelor europene.Senatorul Firea a mentionat ca a fost de mai multe ori la Bruxelles pentru aceste teme, si ca doar asocierile de mare anvergura reprezinta singura sansa de atragerere a banilor europeni.
Problema regionalizarii a fost de asemenea dezbatuta intens la intalnirea Grupului senatorilor PSD cu autoritatile publice locale din judetul Prahova. Presedintele filialei judetene Prahova a Asociatiei Comunelor din Romania a aratat ca structurile locale sunt printre cele mai eficiente in efectuarea de proiecte si absorbtia fondurilor europene, si spera ca si primarii de comune sa sa aiba reprezentanti in Consiliul Regional, si sa existe cel putin un reprezentant din partea Asociatiei Comunelor din Romania.
Presedintele Comisiei de buget, finante, activitate bancara si piata de capital din Senat, Cosmin Nicula si senatorul Gabriela Firea au transmis autoritatilor locale prahovene ca vor face demersuri ca o parte din taxele obtinute de la cetateni sa fie preluate la bugetele locale pentru ca primariile sa aiba resurse pentru rezolvarea problemelor cetatenilor.
Presedintele Comisiei de invatamant, stiinta, tineret si sport, fostul ministru al educatiei Ecaterina Andronescu a raspuns intrebarilor legate de reparatia scolilor din judet si celor pe tema transportului elevilor. Senatorul Ecaterina Andronescu i-a asigurat pe primarii prezenti la dezbatere ca, in perioada urmatoare, se vor face investitii importante de la buget si pentru aceste nevoi.
In continuarea intalnirii, senatorii Grupului PSD au fost rugati sa analizeze si alte cateva propuneri de modificare a legislatiei,care privesc proprietatea publica si regimul sau juridic, exproprierea pentru cauza de utilitate publica, protectia mediului, asistenta sociala, legea pajistilor, posibilitatea acordarii contravalorii cheltuielilor de transport pentru cadrele didactice.
La dezbaterea organizata la Azuga au fost prezenti senatorii Ilie Sarbu, Alexandru Cordos, Nicolae Moga , Laurentiu Coca, Viorel Arcas, Georgica Severin, Ecaterina Andronescu, Gabriela Firea, Darius Bogdan Valcov , Cosmin Nicula, Damian Draghici , Cristian Sorin Dumitrescu, Alexandru Petru Fratean, Stefan Radu Oprea, Daniel Savu, Dan Tataru, Alexandru Mazare, Ion Rotaru, Timotei Stuparu, Octavian Liviu Bumbu, Serban Nicolae, Gheorghe Pop, Liviu Marian Pop, Florian Popa, Sorin Lazar, Niculae Badalau, Neculai Bereanu, Matei Suciu ,Toni Grebla, Ionel Daniel Butunoi, Gabriela Cretu, Aurel Durut, Marian Pavel, Florin Constantinescu.
Din partea autoritatilor locale prahovene au participat primarii Samson Constantin - Azuga, Balasescu Razvan - Breaza, Botoaca Dorin Comarnic, Nanu Cornel - Cornu, Iulian Badescu - Ploiesti, Morarescu Costel - Filipestii de Padure, Iarca Gheorghe - Magureni, Neagoe Cristian - Talea, Ilie Gheorghe - Telega, Daniel Alexandru - Cocorastii Misli, Neacsu Mihai - Scorteni, Dumitrescu Mihai - Provita de Jos, Davidescu Bogdan - Sotrile, Stoica Gheorghe - Banesti, dar si consilierii judeteni USL Ludmila Sfarloaga, Rares Enescu, Gheorghe Neaga si Ion Ionica.

(Sursa: Departamentul de Comunicare al Grupului PSD Senat)
(Luni 10.06.2013 12:21, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Sorin Rosca Stanescu: Cetatenii Romaniei sunt lasati in continuare la discretia unui Guvern tembel (01.09.2020)
Audierea ministrilor propusi pentru Guvernul Orban 2 (16.02.2020)
Guvernul Orban a picat (05.02.2020)
Un proiect finalizat prin efortul comun al parlamentarilor PSD si PNL: Calarasiul de acum 100 de ani (08.12.2018)
Senatorul Serban Nicolae: Legea familiei formata dintre un barbat si o femeie vine de la Dumnezeu (14.09.2018)
Tariceanu: Decizia presedintelui de a o revoca pe Kovesi rezolva prea putine lucruri si lasa multe semne de intrebare (11.07.2018)
Discursul fulminant al senatorului Serban Nicolae la dezbaterea motiunii de cenzura (28.06.2018)
Traian Basescu: Presedintele Romaniei nu-l poate revoca pe primul ministru! (21.05.2018)
Emilia Arcan: Oferta de produse autohtone, in fata dublului standard de calitate si de pret al celor straine (06.05.2018)
Emilia Arcan: Noi, femeile social-democrate, suntem solidare cu Premierul Romaniei! (06.05.2018)
Parlamentul Romaniei a adoptat Declaratia pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Tara Mama (27.03.2018)
Senatoarea Roxana Paturca sustine un proiect de interes national: PODUL PESTE DUNARE CALARASI - SILISTRA! (25.12.2017)
Serban Nicolae demonteaza o ampla actiune de dezinformare si manipulare (01.11.2017)
Clasamentul senatorilor si deputatilor calaraseni, in ordinea performantei (23.09.2017)
Palatul Parlamentului: DIALOGUL PARTIDELOR POLITICE CHINA - TARILE EUROPEI CENTRALE SI DE EST 2017 (14.07.2017)
Andreea Cosma, cea mai sexy deputata din aceasta legislatura, este francofona (09.05.2017)
Un discurs exceptional al senatorului Serban Nicolae in Parlamentul Romaniei, cu prilejul implinirii a 100 de ani de la adoptarea legilor reformatoare ale statului roman: Legea agrara si Legea electorala (04.05.2017)
Georgica Severin este presedinte interimar al Radioului Public pentru o perioada de 6 luni (26.04.2017)
Parlamentul Romaniei a adoptat o importanta Declaratie oficiala, cunoscuta sub numele DECLARATIA TARICEANU (08.03.2017)
Discursul senzational al senatorului Serban Nicolae, liderul Grupului parlamentar PSD din Senat, la dezbaterea motiunii de cenzura (17.02.2017)
 CURS VALUTAR (lei noi)
Marti 16.08.2022
1 EUR -0.16% 4.8831 lei
1 USD +1.53% 4.8176 lei
Toate valutele
Marti 16.08.2022, BNR
Catalog de companii

Adauga o companie
Companii recent adaugate
MOBINA SRL
Slatina, Suceava, Strada Sat Gainesti nr. FN
> Constructii
SPEED TRANSFER SRL
Suceava, Suceava, Strada Stefan Cel Mare nr. 28
> Case de schimb valutar
IMPO CONSTRUCT SRL
Suceava, Suceava, Strada Universitatii nr. 8A
> Arhitectura
Cele mai accesate companii
HEPYTES FARM SRL
Siret, Suceava, Strada Latcu Voda nr. 16A
> Farmacii
MATT TOUR SRL
Sucevita, Suceava, Piata Poiana Marului nr. 367
> Pensiuni
NEW TIMES MEDIA SRL
Suceava, Suceava, Strada Traian Vuia nr. 15
> Diverse
fhr.ro - Gazduire siteuri
Director Web

Adauga un website
Websiteuri recent adaugate
transport agabaritic
ORIENT Spedition, servicii de transport agabaritic international si intern, transporturi speciale agabaritice si inchirieri macarale auto.
> Servicii
transport agabaritic
Heavy Transports // transport agabaritic international si intern pentru marfuri de mari dimensiuni, transporturi speciale ADR, transporturi agabaritice, inchirieri automacarale pana in 350 tone.
> Servicii
tamplarie pvc Suceava
Ecologic Plast Suceava va ofera tamplarie PVC cu profil SALAMANDER, feronerie ROTO, geam termopan marca Saint-Gobain.
> Constructii
| TOP STELAR | top cele mai votate | top cele mai accesate | siteuri noi | siteuri recomandate | siteuri partenere | A - Z |
Reteaua noastra

© 2002 - 2022 einformatii.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
Pagina generata in 0.1246 sec.
google-analytics.com