"Testul IMM" - Politica - Legislatie

einformatii.ro - Infomatii utile
Cauta in : Informatii Utile | Catalog Companii | Acte Necesare | Stiri | Director Web | Pe Web

Stiri in

 Stiri / Politica / Legislatie
"Testul IMM"
Senatorul Radu Oprea a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata "IMM-urile, motorul pentru dezvoltarea economica a Romaniei", pe care o puteti citi in continuare.

Criza economica resimtita la nivel global ne-a invatat o lectie importanta, aceea ca intreprinderile mici si mijlocii asigura un sprijin activ si constant pentru economia unei tari, fiind cele care, spre deosebire de companiile multinationale, analizeaza mai mult si decid mai greu in ceea ce priveste relocarea activitatilor de productie, inclusiv asupra schimbarii locatiei dintr-o tara in alta.
Statistic vorbind, intreprinderile mici si mijlocii reprezinta peste 99 % din numarul total al firmelor care functioneaza oficial in Romania. Este vorba despre aproximativ 700 de mii de companii care ofera mai mult de jumatate din locurile de munca existente la nivel national. Mai precis, IMM-urile platesc salariile pentru peste 2.500.000 de angajati si asigura 59% din cifra de afaceri realizata de firmele inregistrate la Oficiul National al Registrului Comertului.
Sunt argumente care ne obliga sa constatam ca viitorul Romaniei va trebui sa se bazeze, alaturi de un sistem educational competitiv, si pe o legislatie adecvata situatiei existente la nivel national, dar in acelasi timp integrata si conforma cu cerintele Uniunii Europene. Nevoia de adaptare la realitatile economice actuale impune adoptarea unui cadru legal care sa incurajeze spiritul antreprenorial in randul tinerilor. Ei reprezinta generatia al carei spirit inovativ poate aduce progresul tehnologic si competitivitatea economica prin care Romania se va individualiza intr-o piata globala.
Un prim pas privind crearea acestui cadru legislativ este adoptarea de catre Senatul Romaniei a "Legii privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii", un act normativ ce recunoaste rolul fundamental al IMM-urilor in economie si care enunta principiile de baza pentru orice cadru legislativ ce va fi adoptat pe viitor in acest domeniu.
In acest context, consider ca este important sa fie evidentiat in fata dumneavoastra cel mai relevant dintre cele 10 principii incluse in "Legea privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii", si ma refer aici la principiul - "Ganditi mai intai la scara mica !" . Acesta presupune ca orice prevedere legislativa va trebui sa treaca mai intai "Testul IMM", pentru a putea certifica faptul ca "se potriveste" si poate fi aplicata de aceste companii, astfel incat sa genereze un impact optim pentru crearea de noi locuri de munca si sustinerea celor existente.
Cu un efect similar, trebuie mentionat si principiul simplificarii administrative, materializat prin numarul constant al sarcinilor administrative sau al obligatiilor de raportare. Altfel spus, daca se introduce o noua sarcina, trebuie eliminata obligatoriu o alta dintre cele deja existente.
In concluzia acestei declaratii politice, vreau sa va transmit mesajul meu privind importanta sustinerii IMM-urilor, in primul rand prin intermediul unui cadru legislativ adaptat la realitatile din piata.
Intr-o societate aflata in plina schimbare, cu o concurenta acerba intre state si regiuni, sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta principala sursa de crestere reala a veniturilor si de reducere a decalajului, in ceea ce priveste standardul de viata, intre Romania si celelalte state dezvoltate din Uniunea Europeana.
(Miercuri 12.03.2014 15:39, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Legea pentru modificarea si completarea Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor este, in ansamblul sau, constitutionala (31.01.2018)
HotNews.ro transmite LIVE TEXT principalele declaratii facute de Liviu Dragnea (02.02.2017)
Reactia lui Liviu Dragnea la decizia CCR de respingere a sesizarii de neconstitutionalitate facuta de presedintele Iohannis (16.12.2016)
Senatorul Mihai Fifor: Alina Gorghiu si PNL le-au spus romanilor sa isi ia gandul de la cresteri de salarii (02.11.2016)
Femeile care nasc intre 3 si 5 copii vor primi pensii speciale cuprinse intre 30 % si 50 % din salariul mediu net pe economie, adica intre 630 si 1000 lei! (22.10.2016)
Senatul a adoptat in procedura de urgenta Legea de eliminare a 102 taxe nefiscale (19.10.2016)
Armonizarea legislatiei Romaniei dupa modelul legislatiei europene (05.10.2016)
Eliminarea impozitului pe venit de 16%, datorat pentru pensiile mai mari de 1.050 de lei (05.10.2016)
Mihai Fifor: Reducerea cotei contributiei de asigurari sociale cu 5 puncte incurajeaza piata muncii (15.06.2016)
Ziua Copilului, 1 iunie, ar putea deveni zi libera (01.06.2016)
PNL se incapataneaza sa transmita un semnal prost atat romanilor, cat si partenerilor nostri europeni si euroatlantici (13.05.2016)
Sustinerea industriei de aparare (29.04.2016)
In urma unui proces de expropriere trebuie sa rezulte un bun public, sau un serviciu public (20.04.2016)
Campanii electorale realizate la limita legii (20.04.2016)
Unii doresc sa amendeze Legea antifumat, abia pusa in aplicare! (20.04.2016)
Legea PNL care prevede suportarea in totalitate a costurilor medicale de catre cei care nu au asigurare a ajuns la Senat, fiind adoptata tacit de Camera Deputatilor! (07.04.2016)
Tocmai legile care sunt foarte bune pentru societate devin tinta unor manipulari si dezinformari grosolane (24.02.2016)
Statul trebuie sa aiba drept componenta fundamentala LEGEA, si nu tocmeala in democratia in care traim (16.02.2016)
O decizie dreapta si inspirata a presedintelui Romaniei, dl Klaus Johannis (14.12.2015)
Interzicerea completa a fumatului in toate spatiile publice inchise, in spatiile inchise de la locul de munca si in spatiile destinate prin excelenta copiilor si adolescentilor (12.11.2015)
 CURS VALUTAR (lei noi)
Joi 11.08.2022
1 EUR -0.09% 4.9090 lei
1 USD -1.11% 4.7494 lei
Toate valutele
Joi 11.08.2022, BNR
Catalog de companii

Adauga o companie
Companii recent adaugate
MOBINA SRL
Slatina, Suceava, Strada Sat Gainesti nr. FN
> Constructii
SPEED TRANSFER SRL
Suceava, Suceava, Strada Stefan Cel Mare nr. 28
> Case de schimb valutar
IMPO CONSTRUCT SRL
Suceava, Suceava, Strada Universitatii nr. 8A
> Arhitectura
Cele mai accesate companii
HEPYTES FARM SRL
Siret, Suceava, Strada Latcu Voda nr. 16A
> Farmacii
MATT TOUR SRL
Sucevita, Suceava, Piata Poiana Marului nr. 367
> Pensiuni
SPEED TRANSFER SRL
Suceava, Suceava, Strada Stefan Cel Mare nr. 28
> Case de schimb valutar
fhr.ro - Gazduire siteuri
Director Web

Adauga un website
Websiteuri recent adaugate
transport agabaritic
ORIENT Spedition, servicii de transport agabaritic international si intern, transporturi speciale agabaritice si inchirieri macarale auto.
> Servicii
transport agabaritic
Heavy Transports // transport agabaritic international si intern pentru marfuri de mari dimensiuni, transporturi speciale ADR, transporturi agabaritice, inchirieri automacarale pana in 350 tone.
> Servicii
tamplarie pvc Suceava
Ecologic Plast Suceava va ofera tamplarie PVC cu profil SALAMANDER, feronerie ROTO, geam termopan marca Saint-Gobain.
> Constructii
| TOP STELAR | top cele mai votate | top cele mai accesate | siteuri noi | siteuri recomandate | siteuri partenere | A - Z |
Reteaua noastra

© 2002 - 2022 einformatii.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
Pagina generata in 0.0707 sec.
google-analytics.com