Parlamentarii sustin prioritatile guvernamentale pentru primul semestru al anului 2015 - Politica - Parlament

einformatii.ro - Infomatii utile
Cauta in : Informatii Utile | Catalog Companii | Acte Necesare | Stiri | Director Web | Pe Web

Stiri in

 Stiri / Politica / Parlament
Parlamentarii sustin prioritatile guvernamentale pentru primul semestru al anului 2015
Senatorul Alexandru Cordos a sustinut o declaratie politica intitulata: Parlamentul va sustine prioritatile Guvernului pentru semestrul intai al anului 2015.Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Obiectivul Guvernului Romaniei, in anul 2015, este cresterea economica utilizand in acest sens toate parghiile economice si fiscale care sa stimuleze sectorul privat si sa permita cresterea calitatii investitiilor publice, in paralel cu refacerea plasei de siguranta sociala.
De aceea consider necesar ca membrii Parlamentului Romaniei sa sustina activ prioritatile guvernamentale pentru primul semestru al anului 2015, prezentate de premierul Victor Ponta in Camera Deputatilor. Indeplinirea acestor obiective ar da avant tuturor sectoarelor de activitate si ar reduce semnificativ numarul ordonantelor de urgenta.
- Astfel, in DOMENIUL ECONOMIC SI FISCAL prin implementarea unui nou Cod Fiscal si nou Cod de Procedura Fiscala sa obtinem o legislatie mult mai clara si predictibila, implementarea de masuri acticve in combaterea evaziunii fiscale, reducerea birocratiei si crearea conditiilor pentru ca de la 1 ianuarie 2016 sa putem reduce TVA la un nivel care sa se apropie de momentul 2010.
- Prin indexarea anuala a pensiilor, dublarea alocatiilor pentru copiii din familiile dezavantajate, indexarea, pentru prima data dupa 2008, a indemnizatiilor pentru persoanele cu dizabilitati se va actiona in sectorul MASURILOR SOCIALE, necesare a se aplica atat in 2015, cat si in 2016 si in 2017.
- Aplicarea MASURILOR DE CRESTERE A OCUPARII IN RĂ‚NDUL TINERILOR: va duce la cresterea gradului de ocupare in randul tinerilor, iar implementarea venitului minim de insertie va fi un sprijin real pentru persoanele care ies din zona asistentiala.
- De asemenea finalizarea proiectului de implementare a cardului de sanatate si realizarea din fondurile structurale a celor trei spitale regionale la Iasi, Cluj si Craiova, ca proiecte importante in domeniul infrastructurii medicale sunt prioritati in domeniul SANATATII.
EDUCATIA are nevoie de sustinerea Parlamentului in finalizarea actului normativ care, printre altele, va relansa invatamantul profesional si pentru imbunatateasca legislatiei privind invatamantul superior.
- Pentru FONDURILE EUROPENE, finalizarea cadrului anterior si intrarea in noul cadru financiar necesita un suport normativ actual si aplicabil intocmit avand ca baza experientele pozitive si negative din anii anteriori, cu atat mai mult cu cat anul 2015 este ultimul an din exercitiul 2007â€"2013 si primul din noul cadru financiar.
- In lupta ANTICORUPTIE trebuie implementat pachetul legislativ referitor la achizitiile publice si combaterea conflictului de interese.
Un alt aspect extrem de important este dezvoltarea infrastructurii de transport prin sustinerea punerii in aplicare a MASTERPLANUL DE TRANSPORT, elaborat de Ministerul Transporturilor. Acesta este intocmit in baza criteriilor de finantare, acceptate de Comisia Europeana, si cuprinde, pe langa alte investitii, demararea lucrarilor pentru autostrada Iasi - Targu Mures, centura Timisoarei, autostrada Sibiu-Pitesti si autostrada Sebes-Turda.
- In ceea ce priveste LEGEA REDEVENTELOR, trebuie mentionat faptul ca Romania are nevoie de o legislatie predictibila si stabila care sa aiba in vedere incurajarea investittiilor in domeniul resurselor naturale, o mai mare contributie la bugetul de stat si obtinerea independentei energetice a Romaniei.
- Un alt proiect legislativ, LEGEA MINELOR, va contribui, prin implementarea lui, la asigurarea unui cadru clar, transparent si predictibil pentru un domeniul mineritului care asigura inca foarte multe locuri de muncasi o contributie majora la bugetul de stat.
- DEZVOLTAREA REGIONALA este un alt punct prioritar in stategia Guvernului si de aceea este necesara contributia Parlamentului in analizarea si sustinerea proiectelor legislative referitoare la implicarea Romaniei in dezvoltarea pe plan european.
- In domeniul AGRICULTURII este necesar sa sustinem adoptarea noilor principii ale politicii agricole comune, implementarea programului national de dezvoltare rurala 2014â€"2020, continuarea proiectelor de crestere a subventiilor, de dezvoltare a irigatiilor si de sprijinire a sectoarelor speciale precum agricultura bio si celelalte domenii in care Romania poate performa.
Salut si sustin pe aceasta cale apropierea Guvernului de Parlament prin activitatile de informare Ora primului-ministru si Ora ministrului ca un pas in mentinerea unui dialog eficient intre Legislativ si Executiv.
Stimati colegi, existenta unui dialog direct, eficient si constructiv intre Guvernul si Parlamentul Romaniei nu este suficient daca, acesta din urma, nu va sustine eforturile depuse de guvernanti in directia realizarii obiectivelor propuse.
(Miercuri 11.02.2015 17:04, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Sorin Rosca Stanescu: Cetatenii Romaniei sunt lasati in continuare la discretia unui Guvern tembel (01.09.2020)
Audierea ministrilor propusi pentru Guvernul Orban 2 (16.02.2020)
Guvernul Orban a picat (05.02.2020)
Un proiect finalizat prin efortul comun al parlamentarilor PSD si PNL: Calarasiul de acum 100 de ani (08.12.2018)
Senatorul Serban Nicolae: Legea familiei formata dintre un barbat si o femeie vine de la Dumnezeu (14.09.2018)
Tariceanu: Decizia presedintelui de a o revoca pe Kovesi rezolva prea putine lucruri si lasa multe semne de intrebare (11.07.2018)
Discursul fulminant al senatorului Serban Nicolae la dezbaterea motiunii de cenzura (28.06.2018)
Traian Basescu: Presedintele Romaniei nu-l poate revoca pe primul ministru! (21.05.2018)
Emilia Arcan: Oferta de produse autohtone, in fata dublului standard de calitate si de pret al celor straine (06.05.2018)
Emilia Arcan: Noi, femeile social-democrate, suntem solidare cu Premierul Romaniei! (06.05.2018)
Parlamentul Romaniei a adoptat Declaratia pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Tara Mama (27.03.2018)
Senatoarea Roxana Paturca sustine un proiect de interes national: PODUL PESTE DUNARE CALARASI - SILISTRA! (25.12.2017)
Serban Nicolae demonteaza o ampla actiune de dezinformare si manipulare (01.11.2017)
Clasamentul senatorilor si deputatilor calaraseni, in ordinea performantei (23.09.2017)
Palatul Parlamentului: DIALOGUL PARTIDELOR POLITICE CHINA - TARILE EUROPEI CENTRALE SI DE EST 2017 (14.07.2017)
Andreea Cosma, cea mai sexy deputata din aceasta legislatura, este francofona (09.05.2017)
Un discurs exceptional al senatorului Serban Nicolae in Parlamentul Romaniei, cu prilejul implinirii a 100 de ani de la adoptarea legilor reformatoare ale statului roman: Legea agrara si Legea electorala (04.05.2017)
Georgica Severin este presedinte interimar al Radioului Public pentru o perioada de 6 luni (26.04.2017)
Parlamentul Romaniei a adoptat o importanta Declaratie oficiala, cunoscuta sub numele DECLARATIA TARICEANU (08.03.2017)
Discursul senzational al senatorului Serban Nicolae, liderul Grupului parlamentar PSD din Senat, la dezbaterea motiunii de cenzura (17.02.2017)
 CURS VALUTAR (lei noi)
Marti 16.08.2022
1 EUR -0.16% 4.8831 lei
1 USD +1.53% 4.8176 lei
Toate valutele
Marti 16.08.2022, BNR
Catalog de companii

Adauga o companie
Companii recent adaugate
MOBINA SRL
Slatina, Suceava, Strada Sat Gainesti nr. FN
> Constructii
SPEED TRANSFER SRL
Suceava, Suceava, Strada Stefan Cel Mare nr. 28
> Case de schimb valutar
IMPO CONSTRUCT SRL
Suceava, Suceava, Strada Universitatii nr. 8A
> Arhitectura
Cele mai accesate companii
HEPYTES FARM SRL
Siret, Suceava, Strada Latcu Voda nr. 16A
> Farmacii
MATT TOUR SRL
Sucevita, Suceava, Piata Poiana Marului nr. 367
> Pensiuni
NEW TIMES MEDIA SRL
Suceava, Suceava, Strada Traian Vuia nr. 15
> Diverse
fhr.ro - Gazduire siteuri
Director Web

Adauga un website
Websiteuri recent adaugate
transport agabaritic
ORIENT Spedition, servicii de transport agabaritic international si intern, transporturi speciale agabaritice si inchirieri macarale auto.
> Servicii
transport agabaritic
Heavy Transports // transport agabaritic international si intern pentru marfuri de mari dimensiuni, transporturi speciale ADR, transporturi agabaritice, inchirieri automacarale pana in 350 tone.
> Servicii
tamplarie pvc Suceava
Ecologic Plast Suceava va ofera tamplarie PVC cu profil SALAMANDER, feronerie ROTO, geam termopan marca Saint-Gobain.
> Constructii
| TOP STELAR | top cele mai votate | top cele mai accesate | siteuri noi | siteuri recomandate | siteuri partenere | A - Z |
Reteaua noastra

© 2002 - 2022 einformatii.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
Pagina generata in 0.0525 sec.
google-analytics.com